Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!


Thailand      Turen er arrangert 

NoF Travel tur, primo februar 2018

Pris: 1
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: Venteliste
For tredje år på rad besøker vi Thailand. Først områdene rett sør for Bangkok, før vi flyr til Chiang Mai og utforsker områdene i nord opp mot det Gylne Triangel. Turleder er Magne Myklebust og vår "lokale" guide er Bengt Legnell fra Sverige.
Thailand
Varenummer20180

Thailand har mer enn 1000 fuglearter med innslag av sibirske og kinesiske trekkgjester, slik som skjesnipe. I tillegg vil vår reiseplan både inkludere fantastisk natur, og muligheten til å se en rekke uvanlige pattedyr, reptiler og insekter.

NoF Travel tur til Thailand, primo februar 2018

Med sin beliggenhet er Thailand en av de mest spennende reisemål i Asia. Sterkt innslag av tropiske arter blandet med trekkfugl fra nord, gir en unik mulighet til å se svært mange arter på et relativt kort opphold. Fra Sibir kan vi nevne asurnattergal, rubinstrupe, sibirpiplerke og mange Phylloscopus arter som brunsanger og viersanger. I tillegg er det mange vadefugl arter å se utenom skjesnipe som er ganske sikker her. Vi håper å se den og regner med at det vil være et av høydepunktene for mange. Ikke bare er den sagnomsust, men den er også en fantastisk flott fugl.

Mer enn 30 vaderarter på en dag er ganske vanlig. Vi besøker flere parker som fremdeles har mye urørt regnskog. For mange er også maten en stor opplevelse som rett krydret kan være helt utrolig. Menneskene i Thailand er også svært vennlige og Thailand kalles ikke smilets land uten grunn. Vår svenske guide har bodd flere tiår i Thailand og kjenner områdene vi skal besøke svært godt.

NoF Travel beøkte det samme området i 2016 og -17, så dersom du leser vår turrapporter vil det kanskje være en vel så god veiledning og produktopplysning som vår presentasjon på denne siden.

Les: NoF Travel Thailand turrapport 2016 

  TUROVERSIKT  
  Reisebeskrivelse  
  Pris  
  Antall deltakere  
  Transport  
  Reisetidspunkt  
  Overnattingsfasiliteter  
  Mat  
  Vær  
  Fotografering  
  Helse  
  Nødvendig utstyr  
  Annet - Visum  
  Påmelding  
  Turleder  
  Artsliste  
  Reisevilkår  
     

 

Turen dag for dag

Under følger et forventet dag til dag program. Avreise og det endelige programmet kan avvike noe.

Dag 1 – tirsdag 30.januar: Avreise Gardermoen

Dag 2  – onsdag 31. januar 
Ankomst Bangkok. Her blir vi møtt av vår svenske turleder Bengt Legnell. Vi reiser så 2,5 timer til Nong Pla Lai utenfor byen Petchaburi. Her regner vi med å se godt med rovfugler. Flere Aquila-ørner, kjerrhauker, glenter og våker er mulige. Ferden går videre til Laem Pak Bia, 1-1,5 timer unna. Her regner vi med å se masse vadefugler. Selv midt på dagen ser man fort 30 ulike arter. I området ser man ofte varaner, store som krokodiller. Når mørket senker seg kan vi også se flere tusen flygende hunder med vingespenn opp til 1,5 meter. Vi sjekker så inn på strandhotellet vårt i Haad Chao Samran.

 

   Asiabekkasinsnipe. Foto Terje Axelsen

Dag 3 – torsdag 1. februar:
Start tidlig om morgenen. Vi drar til Pak Thale kun 30 minutter unna og skjesnipe ved soloppgang. Morgenen blir brukt til å jakte på rødstrupesnipe, langtåsnipe, sibirsnipe, tereksnipe, sakhalinsnipe, asiabekkasinsnipe, østspove, mongollo, ørkenlo og mange andre. Etter lunsj drar vi med båt ut til et sandrev for å se etter kritthegre, malaylo, «hvitpannelo» (en mulig fremtidig split), samojedmåke, steppemåke, hinduterne og bengalterne. Natten tilbringes på samme sted som forrige.

Dag 4 – fredag 2. februar: Morgenen brukes til å lete opp de vaderartene vi ikke fant dagene før, ved Laem Pak Bia og Pak Thale. Etter lunsj sjekker vi ut og drar til Kaeng Krachan nasjonalpark, 1,5 timer unna. Parken er Thailand’s eldste og største. Parken ligger på grensa til Myanmar. Vi sjekker inn på en resort rett på utsiden av parken. Vi planlegger å bruke fotoskjul nær overnattingen vår om kvelden. Arter som sees ofte her inkluderer, buskfluesnapper, taigafluesnapper, svartnakkemonark, asurnattergal, viersanger, storsigdtimal, rødkronetimal, kjedelattertrost og lenkelattertrost. Overnatting Baan Maka.

Dag 5 – lørdag 3. februar: Hele dagen blir brukt i de nedre deler av Kaeng Krachan, rundt Ban Krang Camp. Her ser vi etter hornfugler, trogoner, brednebber, spetter og mye annet. Overnatting i samme resort utenfor parken.

Dag 6 – søndag 4. februar: Hele dagen i øvre del av Kaeng Krachan rundt Pa Nuang Thung. Utsikten her er utrolig og man ser langt inn i Myanmar. Noen av spesialitetene her er filigranfasan som man ofte hører, men sjelden ser, rødskjegg- og blåskjeggbieter, rødnakketimal, langhalebrednebb, himalayaskjeggfugl og gråskjære. Frynseskjære kan bare sees et sted i Thailand og det er her. Det er også godt med pattedyr i området og med litt hell kan man se leopard. Vi kommer helt sikkert til å se og høre flere apearter. Lyden av gibbonaper tidlig morgen i regnskog er helt utrolig!!
Nok en natt i Baan Maka resort rett utenfor parken.

   Hvitbrystrikse. Foto Terje Axelsen

 

Dag 7 – mandag 5. februar: Vi besøker et fotskjul ved Baan Songnok om morgenen før vi setter kursen for Bangkok. Ved fotoskjulet er det mulig å se jungelhøne, kalifasan, laohøne, grønnbeinhøne og en rekke andre arter. Vi flyr så fra Bangkok til Chiang Mai og setter kurs mot Doi Inthanon hvor vi overnatter utenfor parken. Hvis tiden tillater det forsøker vi å besøke et overnattingssted for parakitter nær hotellet. Området rundt hotellet er verd å sjekke ut da, man ofte finner ordentlige godbiter her.  

Dag 8 – tirsdag 6. februar: Hele dagen i Doi Inthanon nasjonalpark som omkranser fjellet med samme navn. Dette er Thailands høyeste fjell, 2565 meter med frodig regnskog helt til toppen. Dagen blir trolig delt i to med fokus på ulike habitat.  Parken har som regel masse spurvefugler og vi ser etter minlaer, sibiaer, solfugler, sangere, fluesnappere og troster. Listen over mulige arter er svært lang. Overnatting samme sted, utenfor parken.Morgenen starter på Doi Inthanon. Etter lunsj setter vi kursen mot Doi Chiang Dao. Dette er en kjøretur på 3-3,5 timer. Vel framme skal vi blant annet forsøke å finne skiferkløftstjert og hvitkronekløftstjert. Overnatting i en resort ved Chiang Dao.

Dag 9 – onsdag 7. februar: Morgenen starter i Doi Inthanon. Etter lunsj setter vi kursen mot Fang og på veien forsøker vi å finne smaragdpåfugl. Dette er en rødlisteart som ikke må forveksles med den langt vanligere indiapåfuglen. Totalt er dette en kjøretur på 3-3,5 timer med innlagte stopp. Overnatting i Fang.

Dag 10 – torsdag 8. februar: Vi starter morgenen i Doi Angkhang som ligger oppe i et flott fjellområde. Vi bruker det meste av dagen her og ser etter burmafasan, kjempespettmeis og mye annet. Sjekk turrapporten fra 2016. Vi gjør et forsøk i Fang Hot Springs hvor det finnes flere arter som vi ikke kan vente andre steder, blant annet to arter kløftstjert.
Overnatting samme sted som dagen før i Fang.

   Beltestork. Foto Terje Axelsen

Dag 11 – fredag 9. februar: I dag starter vi på vestsiden av det legendariske Doi Lang som ligger langs grensen til Burma. Her kan nesten hva som helst dukke opp. Vi er spesielt på jakt etter kjempespettmeis, burmafasan, buttnebber, spurver, forskjellig fluesnappere, toppfinkebylbyl og kutia, men som sagt kan nesten hva som helst dukke opp. Her er det laget en rekke skjul og foringer som gjør det mulig å komme svært nær en del av artene. En ny natt i Fang.

Dag 12 – lørdag 10. februar: En ny morgen på Doi Lang’s vestside. Hvis vi har hatt full klaff dagen før, bruker vi noe mindre tid denne dagen og reiser til Thaton og sjekker rismarkene der. Overnatting i Thaton

Dag 13 – søndag 11. februar: Denne dagen utforsker vi østsiden av Doi Lang, minst like fantastisk som vestsiden. Her er vi på utkikk etter burmabambushøne, ruststrupehøne, blåstrupeskjeggfugl, gulstrupeskjeggfugl, flere arter av fluesnapper, skiferbuktesia, rødhodetesia, purpurkronesolfugl, ildhalesolfugl og masse annet. Dette er eneste sted i Thailand det er mulig å se ildhalesolfugl. Kvelden brukes i rismarkene utenfor Thaton.
Natten tilbringes i Thaton.

Dag 14 – mandag 12. februar: Etter frokost besøker vi rismarkene utenfor Thaton før vi drar til Chiang Saen Lake. Dette er rett ved den gyllne triangel, hvor grensene til Thailand, Myanmar og Laos møtes. Kjøreturen tar 2 timer og vi stopper for lunsj på veien. Vi sjekker inn på en flott resort med utsikt over sjøen. På ettermiddagen drar vi til en rasteplass for hundrevis av kjerrhauker, særlig flott er mengder av praktkjerrhauk. Fuglene kommer glidende inn rett før det blir mørkt og mens mørket senker seg. I rismarkene rundt rasteplassen kan vi også se mengder av sitronerle og en god del piplerker. Natten på resorten ved sjøen.

   Damsnipe. Foto Terje Axelsen

Dag 15 –tirsdag 13. februar: Morgenen blir brukt rundt sjøen. Vi har også inkludert en 2 timers båttur på sjøen. Arter vi venter å se er flekknebband, småplystreand og hvitøyeand. Her blir det av og til også sett amurand, mandarinand, gulkinnand, sibirand og skjellfiskand. Grunnen til at så mange uvanlige arter dukker opp her, er beliggenheten så langt mot nord. Lunsj på resorten og litt tid til å gå rundt på egenhånd eller slappe av med mindre vi får melding om rariteter i nærheten. Natten på resorten ved sjøen.

Dag 16– onsdag 14. februar: Før frokost drar vi til Nam Kham. Dette er et fantastisk privat reservat med masse flotte skjul. Så tilbake til hotellet for en sein frokost. Etter frokost kjører vi til Mekong elven for å se etter elvevipe og melkebrakksvale. Med litt hell finner vi kanskje også en langnebblo før vi drar til Chiang Rai og flyr til Bangkok for å returnere til Norge.


Pris
Endelig pris er ikke avklart på nåværende tidspunkt, men vil trolig ligge på ca.25000 - 28000,- pr deltaker.
Flypriser og større endringer i valutakurs kan endre prisen noe. Ikke inkludert i prisen er reiseforsikring, lommepenger, alkoholholdig drikke til måltider og eventuelt driks. Eventuelt justert pris vil gis før endelig påmelding ved utsendelse av depositumkrav.
Tillegg for enkeltrom ca 3000 (Gjelder de fleste dager. Begrenset kapasitet et par steder innebærer at man må dele rom noen netter).

Antall deltakere
Det er satt et tak på 11 deltakere inklusiv norsk reiseleder. I tillegg kommer lokal guide og sjåfører.


Reisetidspunkt
Endelig dato er ikke satt, men trolig avreise 30. januar med hjemkomst 14. februar. Turens offisielle start og slutt er ved Oslo lufthavn.

Transport 
Fly fra Oslo til Bangkok.

Overnattingsfasiliteter 
Bra standard alle steder, men rommene på Doi Inthanon er svært enkle. Det kan bli vanskelig å tilby enkeltrom på dette stedet.
   Hvitkinnsvartterne. Foto Terje Axelsen

Mat 
Alt inkludert, bortsett fra drikkevarer. Deltagere som ønsker spesialkost eller har allergier må melde fra. Drikke til måltidene kjøpes separat.

Vær 
Vi forventer temperaturer på 25-30C på dagtid, men i høyden kan det bli kjølig på morgenen, men ikke riktig kaldt. Normalt er det svært lite nedbør i februar.

Fotografering
Fotografering vil ikke bli en prioritert aktivitet på denne turen, men det blir allikevel masse muligheter til å ta masse bilder. Ved Laem Pak Bia og Pak Thale er vadefuglene godt vant til biler og mennesker så vi kommer svært nær disse.

Helse 
Thailand har ingen spesielle utfordringer. Vi understreker at NoF Travel anser at personlig helse og vaksinestatus er den enkeltes ansvar, og oppfordrer alle til å kontake fastlege/reiseklinikk i forkant av lange reiser for oppdatering av vaksiner, malariamedisin osv. Det blir ikke veldig lange vandringer.

Nødvendig utstyr 
Reiseforsikring og pass. Kikkert er nødvendig. Teleskop er å anbefale, særlig de første dagene med vadere og rovfugler. Gode feltklær og fottøy.  

Annet
Dette er en «all inklusive» tur med en lokal guide.

Sikkerhet/Politikk
Området regnes som trygt uten alvorlige konflikter.
 
Brillevipe. Foto Terje Axelsen   Kastanjeisfugl. Foto Terje Axelsen


Påmelding 
Påmelding hos Natur og Fritid. Først til mølla gjelder.


Turleder
Magne Myklebust er født i 1968 og er oppvokst i Møre- og Romsdal. Magne jobber i Norsk Ornitologisk Forening som informasjonskonsulent med ansvar som redaktør for blant annet Vår Fuglefauna. Magne har felterfaring fra en Europeiske og tropiske land i tillegg til Norge.

 
Reisevilkår

NOF Travel reisevilkår (trykk på link)

Om det er noe du lurer på i forbindelse med turen, ta kontakt med reiseleder Magne Myklebust, magne(at)birdlife.no

Litteratur

Field Guide to the Birds of South-East Asia - Eneste tilgjenelige guide til Thailand for tiden, men denne boka er også god.

NoF Travel Thailand turrapport 2016
  Vinhegre. Foto Terje Axelsen

Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Swarovski Objektivdeksel til EL50
Kamuflasje stoltelt Kamuflasjetelt - Photo Hide Buteo Mark II
Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42 Buteo Snoot / Lenscover
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Aculon W10 8x21 Gul
4 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2019 Fuglesang (kompakt)
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Maur i Norge
4 mest solgte optikk
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 5 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--