Cxense Display
Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår sommerkatalog

Kjøp gavekort!


Thailand

NoF Travel tur, februar 2019

Pris: 1
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10 på lager
For fjerde år på rad besøker vi Thailand. Først områdene rett sør for Bangkok, før vi flyr til Chiang Mai og utforsker områdene i nord opp mot det Gylne Triangel. Turleder er Magne Myklebust og vår "lokale" guide er Bengt Legnell fra Sverige.
Thailand
Varenummer20192

Thailand har mer enn 1000 fuglearter med innslag av sibirske og kinesiske trekkgjester, slik som skjesnipe. I tillegg vil vår reiseplan både inkludere fantastisk natur, og muligheten til å se en rekke uvanlige pattedyr, reptiler og insekter.

NoF Travel tur til Thailand, februar 2019

Med sin beliggenhet er Thailand et av de mest spennende reisemål i Asia. Sterkt innslag av tropiske arter blandet med trekkfugler fra nord, gir en unik mulighet til å se svært mange arter på et relativt kort opphold. Fra Sibir kan vi nevne asurnattergal, rubinstrupe, sibirpiplerke og mange Phylloscopus-arter som brunsanger og viersanger. I tillegg er det mange vadefuglarter å se – i tillegg til skjesnipe som er ganske sikker her. Vi håper å se den, og regner med at det vil være et av høydepunktene for mange. Ikke bare er den sagnomsust, men den er også en fantastisk flott fugl.

Mer enn 30 vadefuglarter på én dag er ganske vanlig. Vi besøker flere parker som fremdeles har mye urørt regnskog. For mange er også maten en stor opplevelse som rett krydret kan være helt utrolig. Menneskene i Thailand er også svært vennlige, og Thailand kalles ikke smilets land uten grunn. Vår svenske guide Bengt Legnell har bodd flere tiår i Thailand, og kjenner områdene vi skal besøke svært godt.

NoF Travel besøkte det samme området i 2016, 2017 og 2018, så dersom du leser våre turrapporter vil det kanskje være en vel så god veiledning og produktopplysning som vår presentasjon på denne siden.

Les: NoF Travel Thailand turrapport 2016, NoF Travel Thailand turrapport 2017

 

 

  TUROVERSIKT  
  Reisebeskrivelse  
  Pris  
  Antall deltakere  
  Transport  
  Reisetidspunkt  
  Overnattingsfasiliteter  
  Mat  
  Vær  
  Fotografering  
  Helse  
  Nødvendig utstyr  
  Annet - Visum  
  Påmelding  
  Turleder  
  Artsliste  
  Reisevilkår  
     

 

Turen dag for dag

Under følger et forventet dag-til-dag program. Vær oppmerksom på at avreise og det endelige programmet kan avvike noe.

Dag 1 – torsdag 7. februar: Avreise Gardermoen 07:45.

Dag 2  – fredag 8. februar: Ankomst Bangkok 06:55. Her blir vi møtt av vår svenske turleder Bengt Legnell. Vi kjører så i 2,5 timer til Nong Pla Lai utenfor byen Petchaburi. Her regner vi med å se godt med rovfugler. Flere Aquila-ørner, kjerrhauker, glenter og våker er mulige. Ferden går så videre til våtmarkene Laem Pak Bia og Pak Thale ved kysten. Her regner vi med å se masse vadefugler. Selv midt på dagen ser man fort 30 ulike arter. I området ser man ofte varaner, store som krokodiller. Om ettermiddagen leter vi etter skjesniper ved Pak Thale. Når mørket senker seg kan vi også se flere tusen flygende hunder med vingespenn opp til 1,5 meter. Overnatting: strandhotellet I-Tara Resort i Haad Chao Samran.

   Asiabekkasinsnipe. Foto Terje Axelsen

Dag 3 – lørdag 9. februar: Hele dagen brukes i Laem Pak Bia og Pak Thale. Start tidlig om morgenen. Vi drar til Pak Thale kun 30 minutter unna og skjesnipe ved soloppgang. Morgenen blir brukt til å jakte på rødstrupesnipe, langtåsnipe, sibirsnipe, tereksnipe, sakhalinsnipe, asiabekkasinsnipe, østspove, mongollo, ørkenlo og mange andre. Etter lunsj drar vi med båt ut til et sandrev for å se etter kritthegre, malaylo, «hvitpannelo» (en mulig fremtidig split), samojedmåke, steppemåke, hinduterne og bengalterne. Overnatting I-Tara Resort.

Dag 4 – søndag 10. februar: Morgenen brukes til å lete opp de vaderartene vi ikke fant dagene før, ved Laem Pak Bia og Pak Thale. De som ønsker kan bli igjen på hotellet for å bade, evt. ha en «sovemorgen». Ferden går så videre til Kaeng Krachan nasjonalpark. Parken er Thailands eldste og største, og ligger på grensa til Myanmar. Vi sjekker inn på en resort rett på utsiden av parken. Vi planlegger å bruke fotoskjul nær overnattingen vår om kvelden. Arter som sees ofte her inkluderer, buskfluesnapper, taigafluesnapper, svartnakkemonark, asurnattergal, viersanger, storsigdtimal, rødkronetimal, kjedelattertrost og lenkelattertrost. Overnatting Baan Maka.

Dag 5 – mandag 11. februar: Hele dagen blir brukt i de nedre deler av Kaeng Krachan, rundt Ban Krang Camp. Her ser vi etter hornfugler, trogoner, brednebber, spetter og mye annet. Overnatting Baan Maka.

Dag 6 – tirsdag 12. februar: Hele dagen i øvre del av Kaeng Krachan rundt Pa Nuang Thung. Utsikten her er utrolig og man ser langt inn i Myanmar. Noen av spesialitetene her er filigranfasan som man ofte hører, men sjelden ser, rødskjegg- og blåskjeggbieter, rødnakketimal, langhalebrednebb, himalayaskjeggfugl og gråskjære. Frynseskjære kan bare sees et sted i Thailand og det er her. Det er også godt med pattedyr i området, og med litt hell kan man se leopard. Vi kommer helt sikkert til å se og høre flere apearter. Lyden av gibbonaper tidlig morgen i regnskog er helt utrolig! Overnatting Baan Maka.

   Hvitbrystrikse. Foto Terje Axelsen

 

Dag 7 – onsdag 13. februar: Vi besøker et fotoskjul ved Kaeng Krachan om morgenen. Etter lunsj sjekker vi ut og drar til Bangkok. Vi flyr så fra Bangkok til Chiang Mai og setter kurs mot Doi Inthanon hvor vi overnatter utenfor parken. Overnatting Touch Star Resort.

Dag 8 – torsdag 14. februar: Hele dagen i Doi Inthanon nasjonalpark som omkranser fjellet med samme navn. Dette er Thailands høyeste fjell, 2565 meter med frodig regnskog helt til toppen. Dagen blir trolig delt i to med fokus på ulike habitat. Parken har som regel masse spurvefugler og vi ser etter minlaer, sibiaer, solfugler, sangere, fluesnappere og troster. Listen over mulige arter er svært lang. Overnatting Touch Star Resort.

Dag 9 – fredag 15. februar: Også denne dagen går med til å studere fuglelivet i Doi Inthanon nasjonalpark. Mot slutten av dagen kjører vi til Chiang Mai hvor vi skal overnatte.

Dag 10 – lørdag 16. februar: Vi drar til Huai Hong Krai med smaragdpåfugl som viktigste målart. Stedet ligger om lag 25 km øst-nordøst for byen Chiang Mai. Så kjører vi videre til Doi Ang Khang hvor vi tilbringer ettermiddagen. Overnatting Angkhang Nature Resort.

   Beltestork. Foto Terje Axelsen

Dag 11 – søndag 17. februar: Vi starter dagen i Doi Ang Khangs skogkledde fjellområder. Vi tar flere stopp, og burmafasan og kjempespettmeis er to av mange målarter. I løpet av dagen kjører vi mot byen Fang. Om tiden strekker til så får vi en sen ettermiddag på risfeltene utenfor Fang. Overnatting Phumanee Hotel, Fang.

Dag 12 – mandag 18. februar: I dag starter vi i San Ju, som er vestsiden av det legendariske Doi Lang som ligger langs grensen til Burma. Vi er spesielt på jakt etter kjempespettmeis, burmafasan, buttnebber, spurver, forskjellig fluesnappere, toppfinkebylbyl og kutia, men nesten hva som helst kan dukke opp. Her er det laget en rekke skjul og fôringer som gjør det mulig å komme svært nær en del av artene. Overnatting Phumanee Hotel, Fang.

Dag 13 – tirsdag 19. februar: Ny morgen i San Ju (Doi Langs vestside). Etter lunsj kjører vi til Thaton. Ettermiddag/kveld brukes i rismarkene utenfor byen. Overnatting Garden Resort, Thaton.

Dag 14 – onsdag 20. februar: Denne dagen settes det fokus på østsiden av Doi Lang. Artslisten her er like imponerende som på vestsiden, og variasjonen fra dag til dag er stor. Vi besøker en rekke ulike habitater som ofte gir morsomme overraskelser. Vi er på utkikk etter burmabambushøne, ruststrupehøne, blåstrupeskjeggfugl, gulstrupeskjeggfugl, flere arter av fluesnapper, skiferbuktesia, rødhodetesia, purpurkronesolfugl, ildhalesolfugl og masse annet. Dette er eneste sted i Thailand det er mulig å se ildhalesolfugl. Vi kjører til Chiang Saen ettermiddag/kveld. Overnatting Sabai Hotel, Chiang Saen.

   Damsnipe. Foto Terje Axelsen

Dag 15 – torsdag 21. februar: Morgenen blir brukt rundt Chiang Saen Lake. Vi har også en 2 timers båttur på sjøen. Arter vi venter å se er flekknebband, småplystreand og hvitøyeand. Her blir det av og til også sett amurand, mandarinand, gulkinnand, sibirand og skjellfiskand. Grunnen til at så mange uvanlige arter dukker opp her, er beliggenheten så langt mot nord. Om kvelden besøker vi en overnattingsplass for kjerrhauker (Wat Bamakno). Her samles ofte flere hundre kjerrhauker og vi kommer til å se masse praktkjerrhauk! Dette er en av verdens flotteste rovfugler. Vi kommer til å se en god del østsivhauk også. Overnatting Sabai Hotel, Chiang Saen.

Dag 16 – fredag 22. februar: Vi besøker et våtmarksområde utenfor Chiang Saen om morgenen. Så kjører vi til Chiang Rai og flyr til Bangkok.

Dag 17 – lørdag 23. februar: Avreise Bangkok 01:20, ankomst Oslo lørdag 23. februar 13:55.


Pris
Endelig pris er ikke avklart på nåværende tidspunkt, men vil trolig ligge på ca.26000 - 29000,- pr deltaker.
Flypriser og større endringer i valutakurs kan endre prisen noe. Likeledes vil prisen kunne bli litt høyere om det blir få deltakere. Ikke inkludert i prisen er reiseforsikring, lommepenger, alkoholholdig drikke til måltider og eventuelt driks. Eventuelt justert pris vil gis før endelig påmelding ved utsendelse av depositumkrav.

Tillegg for enkeltrom ca 3000 (Gjelder de fleste dager. Begrenset kapasitet et par steder innebærer at man må dele rom noen netter).

Antall deltakere
Det er satt et tak på 11 deltakere inklusiv norsk reiseleder. I tillegg kommer lokal guide og sjåfører.


Reisetidspunkt
Endelig dato er ikke satt, men trolig avreise 7. februar med hjemkomst 23. februar. Turens offisielle start og slutt er ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Transport 
Fly fra Oslo til Bangkok.

Overnattingsfasiliteter 
Bra eller akseptabel standard alle steder.
   Hvitkinnsvartterne. Foto Terje Axelsen

Mat 
Alt inkludert, bortsett fra drikkevarer. Deltagere som ønsker spesialkost eller har allergier må melde fra. Drikke til måltidene kjøpes separat.

Vær 
Vi forventer temperaturer på 25-30C på dagtid, men i høyden kan det bli kjølig på morgenen, men ikke riktig kaldt. Normalt er det svært lite nedbør i februar.

Fotografering
Fotografering vil ikke bli en prioritert aktivitet på denne turen, men det blir allikevel masse muligheter til å ta masse bilder.

Helse 
Thailand har ingen spesielle utfordringer. Vi understreker at NoF Travel anser at personlig helse og vaksinestatus er den enkeltes ansvar, og oppfordrer alle til å kontake fastlege/reiseklinikk i forkant av lange reiser for oppdatering av vaksiner, malariamedisin osv. Det blir ikke veldig lange vandringer. Folkehelseinstituttet har informasjon ute om vaksiner: https://tinyurl.com/y9o4m5fo

Nødvendig utstyr 
Reiseforsikring og pass. Kikkert er nødvendig. Teleskop er å anbefale, særlig de første dagene med vadere og rovfugler. Gode feltklær og godt fottøy.

Annet
Dette er en «all inklusive» tur med en lokal guide.

Sikkerhet/Politikk
Området regnes som trygt uten alvorlige konflikter.
 
Brillevipe. Foto Terje Axelsen   Kastanjeisfugl. Foto Terje Axelsen


Påmelding 
Påmelding hos Natur og Fritid. Først til mølla gjelder.


Turleder
Magne Myklebust er født i 1968 og er oppvokst i Molde. Magne jobber i Norsk Ornitologisk Forening som informasjonskonsulent, med ansvar som redaktør for blant annet Vår Fuglefauna. Magne har felterfaring fra en rekke europeiske og tropiske land i tillegg til Norge. Han var deltaker på en tilsvarende tur til Thailand i 2016, og reiseleder for samme tur i 2018.

 
Reisevilkår

NOF Travel reisevilkår (trykk på link)

Om det er noe du lurer på i forbindelse med turen, ta kontakt med reiseleder Magne Myklebust, magne@birdlife.no

Litteratur

Det finnes flere bøker for Thailand, også hos Natur og Fritid.
Loggskjemaet på denne turen følger imidlertid Field Guide to the Birds of Thailand. Denne anbefales. Loggskjemaet er sortert etter plansjene i denne boka.

Fieldguide to the Birds of Thailand

NoF Travel Thailand turrapport 2016

NoF Travel Thailand turrapport 2017
  Vinhegre. Foto Terje Axelsen

Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 5 8x42 med Gyldendals store fugleguide
Nikon Aculon A211 7x50 Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Kamuflasjetelt - Doghouse
Nikon Aculon W10 10x21 Kamuflasje Nikon Monarch 7 10x42 m/brystrem
Nikon Monarch 5 10x42 med Gyldendals store fugleguide Sky-Watcher 2x Barlow Linse
4 mest solgte bøker
Handbook of Western Palearctic Birds Norges sommerfugler
Maur i Norge Gyldendals store nordiske flora
4 mest solgte optikk
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 5 8x42 med Gyldendals store fugleguide
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Nikon Aculon A211 7x50

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--