Cxense Display
Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

NIKON TELESKOPER

Nikon har vært blant de ledende i verden som leverandør av teleskop til fugle- og naturstudier, såkalte feltteleskop. Nikon har to hovedserier av teleskop. Den rimeligste serien er Nikon Prostaff 5 Fieldscope som kun lages med normalglass. Nikon Prostaff 60 er den minste med 60mm objektiv, mens Prostaff 5 Fieldscope 82 er mer lyssterkt med 82 mm objektiv. Den andre serien er Nikon Fieldscope modellene. Disse teleskopene, som er bedre optisk, er laget med henholdsvis 50, 60 og 82mm objektivdiameter. Det minste av disse er Fieldscope ED 50, et miniteleskop med ED glass og høykvalitet. Fieldscope ED 82 er toppmodellen og produseres med spesialglass.

Teleskopfoto
gavesett

Nikon Coolpix Digiscopingsett
Vi har et parti flotte digiskopsett til hele 30 % rabatt. Settet har teleskop, okular, Nikon Coolpix kamera og brakett.

Nikon Prostaff 3
Fieldscope 60


Nikon Prostaff 3 teleskopsett
Et lett lite teleskop med fast zoom okular. Prostaff 3 leveres komplett med en bæreveske og et kompakt stativ.

Nikon Prostaff 5
Fieldscope 60


Nikon Prostaff 5 Fieldscope 60mm
Et rimelig relativt lite teleskop med god kvalitet. Vanntett og solid, med gode okularer. Ypperlig for begynnere.

Nikon Prostaff 5
Fieldscope 82


Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm
Samme utforming som Prostaff 5 Fieldscope 60. Har større objektiv som gjør teleskopet større og tyngre. Tilgjengjeld har det bedre lysstyrke og tåler større forstørrelse.

Nikon Monarch
60ED


Nikon Monarch Fieldscope 60ED
Et godt kvalitetsteleskop med meget høy optisk kvalitet og spesialglass. Målgruppen er kvalitetsbevisste fuglekikkere som ikke ønsker å bære stort og tungt. Typisk reiseteleskop.

Nikon Monarch
60ED


Nikon Monarch Fieldscope 82ED
Et godt kvalitetsteleskop med meget høy optisk kvalitet og spesialglass.

Nikon Fieldscope EDG


Nikon Fieldscope EDG 85
EDG Fieldscope er en fullstendig nyutviklet teleskopmodell der optisk kvalitet har vært i fokus. Det største av modellene EDG Fieldscope 85-A er mer lyssterkt i tillegg til at mer avansert optisk teknologi er brukt i ED-glass og linsecoating. Samlet sett gir dette et lysere og skarpere bilde.

Nikon teleskopfoto


Nikon Teleskopfoto
Nikon står i en særstilling når det gjelder utvikling og tilbud fotoutstyr til sine teleskop fordi Nikon både utvikler teleskop og fotoutstyr, og dermed kan tilpasse fotoutstyr og lage spesialadaptere til teleskopene.

Nikon teleskopsett


Nikon teleskopsett
Vi setter sammen populære Nikon teleskopsett av ulike typer til reduserte priser. Teleskop med okular eller hele teleskopfotopakker.


Teleskop fotografering

Nikon står i en særstilling når det gjelder utvikling av optisk utstyr til sine teleskop fordi de samtidig utvikler fotoutstyr, og dermed kan tilpasse fotoutstyr til teleskopene. Det er særlig teleskopene i fieldscope-serien som er de mest velegnet til fotografering.

De fleste teleskopleverandørene tilbyr fotoadapter for fotografering med digitale speilreflekskamera. Disse adapterne er tilpasset merkenes egen bajonettfatning. De er derfor ikke brukbare på andre merkers kamera. Det fotografiske resultat blir ikke fullstendig på linje med hva som oppnås med et dyrt originalt teleobjektiv til flerfoldige tusener, men for dokumentasjon og lignende er det svært akseptabelt og lettvint, sammenlignet med å ha fotoutstyr i tillegg. Med Nikons FSL-adapter for digital speilrefleks kan du imidlertid også få overført lys- og blendermålinger til Nikons digitale speilkamera. Disse unike adapterene gir dermed bedre muligheter enn det som tidligere var mulig. Adapteret gir 1200mm eller 1500mm tele avhengig av teleskop. Ved denne type fotografering må du ta av okularet og sette inn fotoadapteret i stedet.

Ved "digiscoping" tar du bildet gjennom okularet med et kompaktkamera. Forstørrelsen i forhold til lysstyrken ved denne type fotografering blir betydelig bedre, og med gode digitale kamera blir billedkvaliteten forbløffende, avstanden tatt i betraktning. Som den eneste av kikkertprodusentene er Nikon totalleverandør av utstyr til digital teleskop-fotografering såkalt digibirding eller digiscoping, som har åpnet nye muligheter og blitt så populært. Nye tilpassede adaptere og okularer til Nikon Coolpix serien lages kontinuerlig, og dette er enklere i bruk enn andre tilfeldig sammensatte alternativer. Du kan finne mer om dette på Nikons egne digiscopingsider.

Link til Nikon Sport Optics teleskopsider
Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x18 Doublet Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50
Nikon Sportstar EX 8x25 DCF Swarovski Okularringer til EL 8,5x42/SLC10x50
Nikon Sportstar EX 10x25 DCF Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42
Swarovski Objektivdeksel til EL50 Swarovski Okularringer til SLC 10x42
Nikon Monarch 5 10x42 Nikon Monarch 5 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--